چرا تحصیل در انگلستان

امروزه برای تعداد بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان، دارا بودن شرایط تحصیل در انگلیس، به یکی از دغدغه‌های بزرگ تبدیل شده است. کشور انگلستان دارای تعداد بسیار زیادی دانشگاه در سطح کشور بوده و بسیاری از آن‌ها شهرت جهانی دارند. در دو مرکز آماری بین‌المللی، یعنی QS World University و Times Higher Education، سه دانشگاه از دانشگاه‌های انگلستان همواره در بین ده دانشگاه برتر جای داشته‌اند. طبق وب‌سایت QS در آمار سال ۲۰۱۸، دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن و کالج سلطنتی لندن به ترتیب در جایگاه پنجم تا هشتم قرارگرفته‌اند. همچنین در آمار وب‌سایت Times Higher Education، دانشگاه آکسفورد در رتبه اول، دانشگاه آکسفورد در رتبه چهارم و کالج ایمپریال لندن نیز در رتبه هشتم قرار دارد.همین موضوع باعث شده تحصيل در انگلستان بسیار رقابتی شود و افرادی که به تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان پرداخته‌اند، در حرفه‌ی خود موفق واقع شوند. شمار بسیار زیادی از هنرمندان، سیاستمداران، اقتصاددانان، مهندسان، پزشکان و حقوقدانان مطرح بین‌المللی دانش‌آموخته‌ی دانشگاه‌های انگلیس بوده‌اند. در واقع این کشور قادر به فراهم کردن بستری مناسب برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی در انگلستان فراهم آورده که دیگر کشورهای انگلیسی‌زبان توانستند به موفقیت آن برسند.

سؤالی که در اینجا به وجود میاید آن است که چه عاملی موجب افزایش تقاضای تحصیل در انگلستان نسبت با سایر کشورها شده است؟ چرا مهاجرت به انگلستان از طریق تحصیل به یکی از موضوعات اصلی دانشجویان بدل گشته است؟

uk01

مزایای تحصیل در انگلستان

همان‌طور که گفته شد، تحصیل در انگلستان به یکی از گزینه‌های اصلی اکثر دانشجویان بدل گشته و این کشور یکی از مقاصد اصلی دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌رود. به‌طوری‌که حدود ۲۰% از دانشجویان کشور انگلستان، خارجی هستند. از بین این ۳۵۹٬۷۳۵ دانشجوی بین‌المللی، ۲۶۱٬۲۷۵ نفر از کشورهای خارج محدوده اقتصادی اروپا، به انگلستان مهاجرت کرده‌اند. از این تعداد ۴۷% مذکر و ۵٣% مؤنث هستند. امروزه آمار دقیق و معتبری از تعداد دانشجویان ایرانی در انگلستان در دسترس نیست.

وجود فرهنگ‌های متنوع

علاوه بر تعداد بالای دانشجویان که برای تحصیل در انگلستان به این کشور وارد می‌شوند، تقاضای مهاجرت به انگلستان نیز بالاست. همین موضوع سبب شده انگلستان به کشوری چندملیتی تبدیل شود که مردمی با فرهنگ‌ها و آداب‌ورسوم متفاوت را در خود جای داده است. چندملیتی بودن انگلستان سبب شده دانشجویان خارجی این کشور بتوانند راحت‌تر با شرایط سازگاری پیدا کنند؛ زیرا ممکن است ردهایی از فرهنگ کشور خود را نیز در انگلستان پیدا نمایند.

دسترسی راحت به اروپا

با وجود انواع راه‌های هوایی و زمینی و حتی دریایی، دسترسی به اروپا از طریق انگلستان، راحت‌تر از هر جای دیگری است. پس از برگزیت، ممکن است اخیراً سختگیری‌هایی در این مورد انجام شود، اما قابل‌چشم‌پوشی می‌باشند. هزینه پروازها نیز مقرون‌به‌صرفه است.

uk02

شهرت جهانی

رتبه‌ها، نمرات و مدارک اخذ شده از دانشگاه‌های انگلستان، از معتبرترین مدارک تحصیلی محسوب می‌شوند. به این دلیل که دانشگاه‌های انگلیس از استاندارد بسیار بالایی در تدریس خود استفاده می‌کند. پس از فارغ‌التحصیلی و اخذ مدرک از یکی از دانشگاه‌های انگلستان، همین موضوع می‌تواند در پیدا کردن کار به شما کمک فاحشی داشته باشد.

هزینه مناسب تحصیل در انگلستان

به‌طورکلی هزینه تحصیل در انگلیس، کمی گران محسوب می‌شود، اما به نسبت برخی کشورهای دیگر مانند ایالات‌متحده، ارزان‌تر است. همچنین همان‌طور که در صفحه سیستم آموزشی انگلستان توضیح داده شد، تحصیل در مقطع کارشناسی در انگلستان، سه سال به طول می‌انجامد. تنها در صورت استفاده از دوره‌های ساندویچی (Sandwich Course) تعداد سال‌های تحصیل و کارآموزی به چهار سال می‌رسد؛ بنابراین ممکن است بازهم چه ازلحاظ هزینه تحصیل و چه ازلحاظ هزینه زندگی، به‌صرفه باشد.

اما هزینه زندگی در انگلستان برای دانشجویانی که خارج از اروپا وارد این کشور شدند، ممکن است کمی مشکل‌ساز شود. به‌طورکلی بالا رفتن نرخ ارز، باعث شده زندگی در انگلستان پرهزینه‌تر از قبل شود. مطالعات اخیر شورای سیاست‌گذاری موسسه آموزش عالی اعلام کرد دولت انگلستان باید اقداماتی برای کاهش هزینه‌های زندگی و تحصیل در انگلستان، انجام دهد. بااین‌حال باز هم از تقاضای مهاجرت به انگلستان از طریق تحصیل، کاسته نشده است.

اخذ بورسیه تحصیلی نسبتاً راحت

با وجود نکاتی که در بالا گفته شد، ممکن است پس از مهاجرت به انگلیس، تأمین هزینه‌های زندگی، امری دشوار به نظر برسد؛ بنابراین بهترین راه داشتن آمادگی کافی، بررسی دقیق و کامل بودجه و تلاش برای تحقیق و اقدام برای اخذ بورسیه تحصیلی انگلستان است. برای متقاضیان ادامه تحصیل در انگلیس، وام‌ها و بورسیه‌های متفاوتی ارائه می‌شوند که شما می‌توانید طبق شرایط خود، برای آن اقدام نمانید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه بورسیه‌های تحصیلی انگلستان مراجعه نمایید.

شرایط عمومی اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان

تحصیل در مقطع کارشناسی انگلستان

برای ورود به دانشگاه‌های انگلستان و یا دیگر کشورهای بریتانیا، داشتن یک سری شرایط عمومی، الزامی است. این موضوع را در نظر داشته باشید که هر دانشگاه در هر رشته‌ای ممکن است نیازمند رعایت شرایط بیشتر یا کمتری باشد؛ بنابراین پیش از اقدام برای تحصیل در انگلیس و درخواست ورود به دانشگاه‌های انگلیس، اطلاعات کافی را جمع‌آوری نمایید.

در وهله اول، باید اقدام به تهیه ویزای دانشجوی انگلستان نمایید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه ویزای تحصیلی انگلستان ۴ Tier مراجعه نمانید.

پیش از اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان، باید از تسلط خود در زبان انگلیسی، مطمئن باشید. از آنجا که انگلیسی‌زبان اول ایران نیست، بنابراین متقاضی باید یکی آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی (مانند IELTS) را با موفقیت پشت سر بگذارد.

آزمون‌های متفاوتی برای ورود به دانشگاه‌های انگلیس وجود دارد؛ اما برای اغلب رشته‌ها در دانشگاه‌ها، آزمون A-Level که در صفحه سیستم آموزشی انگلستان در مورد آن توضیح داده شد، کافی است؛ اما وارد شدن به برخی رشته‌ها مانند حقوق، پزشکی و غیره، متقاضی باید آزمون‌های مربوط به آن رشته را نیز با موفقیت پشت سر بگذارد.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان در مقطع کارشناسی، ارائه آخرین مدرک تحصیلی و ریزنمرات سال آخر دبیرستان، الزامی است. این مدارک، در کنار مدارک اطلاعات شخصی شما (کارت ملی) باید توسط دفاتر دارالترجمه رسمی، به انگلیسی ترجمه شوند. ریزنمرات شما برای انگلستان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سپس متقاضیان ورود به دوره‌های کارشناسی انگلستان، اگر دارای مدرک زیر دیپلم باشند، می‌بایست امتحان GCSE را گذرانده و حداقل امتیاز را در این آزمون به دست آورند اما برای کسانی که مدرک دیپلم خود را دریافت کردند، می‌توانند از GCSE گذر کرده و تنها در آزمون A-Level شرکت نمایند. در نظر داشته باشید که طبق مدارک ارسالی شما به دانشگاه موردنظر، ممکن است دانشگاه برای شما یک دوره پیش‌دانشگاهی تعیین کند. برای اطلاعات بیشتر در این مبحث به صفحه دوره‌ی پیش‌دانشگاهی در انگلستان مراجعه نمایید.

دو موردی که می‌توانند شرایط شما را برای اخذ ویزای تحصیلی انگلستان بهبود بخشند، معرفی‌نامه و اظهارنامه هستند.

معرفی‌نامه (Letter of Recommendation)

برای تحصیل در انگلستان یا ادامه تحصیل در انگلیس، معرفی‌نامه ‌یا توصیه‌نامه می‌تواند نقش بسزایی در پذیرش شما از دانشگاه‌های انگلستان، بخصوص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری داشته باشد.

این نامه بدین معناست که فردی که شما را در دوران تحصیل می‌شناسد (مانند یکی از معلمان مدرسه یا استادان دانشگاه)، نامه‌ای در مورد وضعیت عالی شما در هنگام تحصیل نوشته و امضا نمایند. نویسنده این نامه علاوه بر ذکر موقعیت خویش در محل تحصیل متقاضی می‌بایست در نامه مشخص نمایند چه مدت شما را می‌شناخته و دلایل خود برای توصیه را نیز عنوان نماید. حداقل دو معرفی‌نامه ‌یا توصیه‌نامه از دو شخص متفاوت، کافی است.

اظهارنامه (Statement of Purpose)

این مدرک در تصمیم‌گیری دانشگاه موردنظر برای پذیرش دانشجو می‌تواند بسیار مفید واقع شود. این نامه که توسط خود متقاضی پر می‌شود، شامل مواردی از قبیل هدف متقاضی از تحصیل در انگلستان در این رشته تحصیلی، برنامه‌های آینده مرتبط به رشته تحصیلی و غیره است.

uk03

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا انگلستان

برای شرکت در دوره‌های کارشناسی ارشد دانشگاه‌های انگلستان یا ادامه تحصیل در دوره دکترا در انگلیس، متقاضی باید در مرحله اول مدرک کارشناسی خود را دریافت کرده باشد. لازم به ذکر است که اغلب دانشگاه‌های انگلستان، مدرک برخی از دانشگاه‌های خارجی را معتبر نمی‌دانند. برای مثال، مدرک دانشگاه آزاد ایران برای انگلستان از اعتبار کافی برخوردار نبوده و قابل‌قبول نمی‌باشد؛ بنابراین ضروری است که پیش از هر اقدامی، ابتدا از معتبر بودن مدرک تحصیلی پیشین خود ازنظر انگلستان، اطمینان حاصل فرمایید.

علاوه بر سوابق تحصیلی، شما باید ریزنمرات خود از دوران دیپلم تا مدرک پیشین را برای دانشگاه موردنظر ارسال نمایید. این ریزنمرات و مدارک تحصیلی، به اضافه اطلاعات شخصی متقاضی، باید توسط دفاتر دارالترجمه رسمی به انگلیسی ترجمه شوند. در غیر این صورت قابل‌قبول نخواهند بود.

برای ادامه تحصیل در انگلستان در یکی از رشته‌های مدیریتی مانند MBA، متقاضی باید آزمون GMAT را بگذرانید. همچنین برای شرکت در برخی از رشته‌های کارشناسی ارشد انگلستان مانند MBA، شما نیازمند دو تا سه سال سابقه کاری می‌باشید.

ارائه رزومه کاری یا CV به دانشگاه، می‌تواند کمک به سزایی دریافت ویزای تحصیلی شما داشته باشد. دو مورد دیگری که می‌توانند شرایط شما را برای اخذ ویزای تحصیلی انگلستان در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری بهبود بخشند، معرفی‌نامه و اظهارنامه هستند که در بالا به توضیح آن‌ها پرداخته شد.

 

دانشگاه‌های انگلستان

فهرست برترین دانشگاه‌های انگلیس در سال ۲۰۱۷، به‌صورت زیر است. برای اطلاعات بیشتر در مورد هر دانشگاه، به صفحه‌ی مربوط به آن مراجعه نمایید.
دانشگاه‌های انگلستان
ردیف
نام دانشگاه
نام انگلیسی
رتبه جهانی
تعداد دانشجو
سال تأسیس
١
دانشگاه کمبریج
University of Cambridge
۵
١٩.۵٨۰
١٢۰٩
٢
دانشگاه آکسفورد
University of Oxford
۶
٢۵.٩۰۵
١۰٩۶
٣
کالج دانشگاهی لندن
University College London
٧
٣٨.٣١٣
١٨٢۶
۴
کالج ایمپریال لندن
Imperial College London
١۰
١٧.۰٣۵
١٩۰٧
۵
کینگز کالج لندن
King's Colledge London
٢٣
٢٨.٧٣۰
١٨٢٩
۶
دانشگاه منچستر
University of Manchester
٣۴
٣٧.٩٢۵
١٨٢۴
٧
مدرسه اقتصاد لندن
London School of Economics
٣۵
١۰.۴۴۰
١٨٩۵
٨
دانشگاه بریستول
University of Bristol
۴۴
٢۰.١٧۰
١٨٧۶
٩
دانشگاه وارویک
University of Warwick
۵٧
٢۵.٢۴۵
١٩۶۵
١۰
دانشگاه دورهام
Durham University
٧٨
١٧.١٩۰
١٨٣٢
١١
دانشگاه شفیلد
University of Sheffield
٨٢
٣٣.١۰۰
١٩٩٢
١٢
دانشگاه ناتینگهام
University of Nottihgham
٨۴
٣٣.٢٧۰
١٨٨١
١٣
دانشگاه بیرمنگام
University of Birmingham
٨۵
٣٢.٣٣۵
١٩۰۰
١۴
دانشگاه لیدز
University of Leeds
١۰١
٣۰.٩٧۵
١٩۰۴
١۵
دانشگاه ساو هامپتون
University of Southampton
١۰٢
٢۴.۰۴۰
١٩۰٢
١۶
دانشگاه ملکه ماری لندن
Qeen Mary University of London
١٢٧
١۵.۴٢۰
١٨٨٧
١٧
دانشگاه لنکستر
Lancaster University
١٣۵
١٣.۰٨۰
١٩۶۴
١٨
دانشگاه یورک
University of York
١٣۶
۶.۴٢۰
١٨۴١
١٩
دانشگاه اکستر
University of Exeter
١۵٨
١٩.۵٢۰
١٩٢٢
٢۰
دانشگاه باث
University of Bath
١۶۰
١۵.١۵۵
١٩۶۶

uk04

دانشگاه کمبریج

وقتی به دانشگاه‌های انگلستان فکر می‌کنید، احتمالاً دانشگاه کمبریج یک از آن‌هایی است که فوراً به ذهنتان می‌رسد. دانشگاه کمبریج یک دانشگاه عمومی در شهر کمبریج انگلستان است که مدت کوتاهی پس از دانشگاه آکسفورد تأسیس شد. این دانشگاه در حال حاضر دارای ۳۱ کالج و ۶ مدرسه آکادمیک است. دانشگاه کمبریج طرحی شبیه به دانشگاه آکسفورد داشته و در رتبه‌بندی موسسه THE در سال ۲۰۱۷، در رتبه اول جهانی قرار داشت. برای اطلاعات بیشتر، به صفحهدانشگاه کمبریج مراجعه نمایید.

دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد یکی دیگر از دانشگاه‌های انگلستان است که از محبوبیت و شهرت بالایی برخوردار است. این دانشگاه به‌عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی معروف بوده و در شهر آکسفورد انگلستان قرار دارد. از آنجایی که مدارکی نشان می‌دهند که دانشگاه آکسفورد در سال ۱۹۹۶ ساخته شد، این دانشگاه قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان در جهان محسوب می‌شود. دانشگاه آکسفورد تنها دارای یک محوطه دانشگاه نیست و بلکه از تعداد زیادی کالج، دپارتمان، خوابگاه، ساختمان‌های آموزشی و دیگر ساختمان‌های مهم در سرتاسر شهر آکسفورد برخوردار است. طبق آمار THE در سال ۲۰۰۷، این دانشگاه در رتبه ۴ جهانی قرار داشت. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه آکسفورد مراجعه نمایید.

دانشگاه لندن

دانشگاه لندن یکی از دانشگاه‌های انگلیس است که عمده بخش‌های آن در شهر لندن، پایتخت انگلستان واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۸۳۶ تشکیل شد و در حال حاضر دارای ۱۹ کالج و ۲۱ موسسه است. کالج‌های بزرگ دانشگاه لندن عبارت‌اند از: کینگز کالج لندن، مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن، کالج دانشگاهی لندن، دانشگاه ملکه ماری لندن و غیره. کالج سلطنتی لندن که در گذشته یکی از کالج‌های وابسته به دانشگاه لندن به شمار می‌رفت، در نه ژانویه ۲۰۰۷، به‌طور رسمی از دانشگاه لندن جدا شد و به‌صورت مستقل درآمد. برای اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه لندن، به صفحه کالج سلطنتی لندن، کالج دانشگاهی لندن، مدرسه اقتصاد لندن و کینگز کالج لندن مراجعه نمایید. طبق آمار سایت THE، چهار دانشگاه فوق به ترتیب در رتبه‌های ۸، ۱۵، ۲۵ و ۳۶ جهانی قرار دارند. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه لندن  مراجعه نمایید.

دانشگاه منچستر

دانشگاه منچستر در شهر منچستر انگلستان واقع شده است. دانشگاه منچستر دانشگاه جدیدی ست که با تلاش‌های دانشگاه ویکتوریای منچستر و دانشگاه منچستر انستیتو علوم و تکنولوژی در سال ٢۰۰۴ به وجود آمد؛ مانند دیگر دانشگاه‌های انگلستان، دانشکده‌ها و ساختمان‌های این دانشگاه در سراسر منچستر پراکنده شدند و اغلب آن‌ها در جنوب شهر جمع شده‌اند. طبق آمار منتشر شده توسط سایت THE در سال ۲۰۱۷، دانشگاه منچستر انگلستان رتبه‌ی ۵۵ جهانی را داراست. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دانشگاه منچستر مراجعه نمایید.

دانشگاه بریستول

دانشگاه بریستول یک دانشگاه تحقیقاتی است که در شهر بریستول و در ناحیه جنوب غربی انگلستان واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۸۷۶ تأسیس شد و از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۶۵، وینستون چرچیل رئیس دانشگاه بریستول بود. در ابتدا این دانشگاه، دانشگاه کالج نام داشت که تنها دارای ۱۵ رشته‌ی تحصیلی بود. همچنین اولین دانشگاه انگلستان بود که معیار پذیرش مردان و زنان در آن مساوی بود. سپس در سال ۱۹۰۹ و پس از دریافت حکم سلطنتی به دانشگاه بریستول تبدیل شد. طبق آمار موسسه THE، دانشگاه بریستول دارای رتبه ۷۱ جهانی است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دانشگاه بریستول مراجعه نمایید.

دانشگاه وارویک

دانشگاه در حومه‌ی شهر کاونتری انگلستان قرار داشته و درب‌های آن ابتدا در سال ۱۹۶۵ گشوده شد. دانشگاه وارویک انگلستان دارای ٣۰ دپارتمان آموزشی است که در ۴ دانشکده خلاصه شده‌اند؛ مانند اغلب دانشگاه‌های انگلیس، دانشگاه وارویک در زمینه تحقیقات بسیار فعال بوده و شهرت بالایی برخوردار است. علاوه بر آن دانشگاه وارویک دارای انجمن‌های دانشجویی بسیاری است که می‌توانند اوقات خوشی را برای دانشجویان این دانشگاه فراهم آورند. دانشگاه وارویک در سال ۲۰۱۷ طبق آمار THE، رتبه‌ی ۸۲ جهانی را کسب نمود. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه وارویک مراجعه نمایید.

دانشگاه دورهام

دانشگاه دورهام پیش از آنکه در سال ۱۸۳۷ از طرف شاه ویلیام چهارم حکم سلطنتی دریافت کند، در سال ۱۸۳ تأسیس شده بود. دانشگاه دورهام یکی از سمبل‌های بین‌المللی بودن دانشگاه‌های انگلستان به شمار می‌رود. ٣۰% از کارکنان و استادان دانشگاه، بین‌المللی بوده و دارای بیشتر از ۴.۵۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۵۶ کشور مختلف است. دانشگاه دورهام دارای سه دانشکده اصلی است که از میان آن‌ها، دانشکده هنر و علوم انسانی از اهمیت بیشتری برخوردار است. طبق آما سایت THE رتبه دانشگاه دورهام به‌صورت جهانی، ۷۰ است. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه دورهام مراجعه نمایید.

دانشگاه شفیلد

دانشگاه شفیلد (University of Sheffield) در شهر شفیلد انگلستان واقع شده و یکی از دانشگاه‌های انگلستان است که در زمینه تحقیقاتی، شهرت بالایی دارد. کالج دانشگاهی شفیلد در سال ۱۸۹۷، هنگامی‌که اولین دانشکده‌های دانشگاه شفیلد یعنی دانشکده پزشکی و دانشکده فنی شفیلد به هم پیوستند، تشکیل شد. ده سال بعد نیز اختیارات دانشگاه را دریافت کرده و به دانشگاه شفیلد تبدیل شد. امروزه دانشگاه شفیلد دارای ٢۵.۰۰۰ دانشجوست که ٣.٩۰۰ نفر از آن‌ها، دانشجویان خارجی از ۱۲۰ کشور مختلف هستند. همچنین این دانشگاه دارای ۶.۰۰۰ کارمند و خدمه است. دانشگاه شفیلد به شش دانشکده تقسیم شده: دانشکده هنر و علوم انسانی، دانشکده مهندسی، دانشکده پزشکی، دانشکده دندان‌پزشکی و بهداشت، دانشکده علوم و دانشکده علوم اجتماعی.  برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه شفیلد  مراجعه نمایید.

دانشگاه بیرمنگام

دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham) در سال ۱۹۰۰ توسط ملکه ویکتوریا بنا شد. دانشگاه بیرمنگام که در شهر بیرمنگام قرارگرفته، یکی از دانشگاه‌های برتر انگلیس به شمار می‌رود. این دانشگاه در ناحیه‌ای سرسبز و پردرخت واقع شده و یکی از زیباترین محوطه‌های دانشگاهی را در بریتانیا دارد. این محوطه دانشگاه در سال‌های بعد کمی تغییر پیدا کرد. دانشگاه بیرمنگام دارای مجهزترین خوابگاه‌ها و امکانات تفریحی و رفاهی بسیاری به‌اضافه‌ی کتابخانه‌ای عظیم است. دانشگاه بیرمنگام ٣۴.۰۰۰ دانشجو دارد که ۴۰% از آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد به تحصیل در انگلستان می‌پردازند. همچنین بیشتر از ٧.۰۰۰ دانشجوی این دانشگاه بین‌المللی بوده و از ۱۵۰ کشور مختلف به تحصیل در دانشگاه بیرمنگام مشغول‌اند. علاوه بر آن، ٣۱% از کارکنان و اساتید دانشگاه نیز خارجی هستند.
دپارتمان‌های دانشگاه بیرمنگام طیف وسیعی از رشته‌های دانشگاهی را شامل می‌شوند. دانشگاه بیرمنگام از ۵ دانشکده تشکیل‌شده که هرکدام دارای دپارتمان یا موسسه‌هایی می‌باشند: دانشکده هنر و حقوق، دانشکده مهندسی و علوم فیزیکی، دانشکده علوم زیستی و محیطی، دانشکده علوم پزشکی و دندانپزشکی، دانشکده علوم اجتماعی؛ و یک موسسه علوم و هنرهای لیبرال. برای اطلاعات بیشتر، به صفحهدانشگاه بیرمنگام مراجعه نمایید.

دانشگاه لیدز

دانشگاه لیدز (University of Leeds) یکی از دانشگاه‌های برتر انگلستان در زمینه تحقیقاتی است که در شهر لیدز در غرب ناحیه یورکشایر واقع شده است. درب‌های دانشگاه لیدز به‌طور رسمی در قرن پیستم گشوده شدند، اما تاریخ دانشگاه لیدز به قرن ۱۹، هنگامی‌که کالج علوم یورکشایر تأسیس شد، بازمی‌گردد. این دانشگاه یکی از اولین دانشگاه‌های انگلیس بود که از هر مذهب، ملیت و سابقه‌ای دانشجو می‌پذیرفت و تنها رقیب‌ها آن دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج بودند. پیش از اینکه مباحث ادبیات کلاسیک و مدرن به آن اضافه بشوند، تمرکز دانشگاه یورکشایر تنها روی مطالعات علمی بود. امروزه دانشگاه لیدز با بیش از ٣۰.۰۰۰ دانشجو دارای ۹ دانشکده است؛ دانشکده هنر، دانشکده علوم اجتماعی و حقوق، دانشکده مهندسی، دانشکده محیط‌زیست، دانشکده علوم ریاضیات و فیزیک، دانشکده پزشکی و بهداشت، دانشکده هنرهای نمایشی و تجسمی.
وب‌سایت دانشگاه لیدز: www.les.ac.uk

دانشگاه لنکستر

دانشگاه لنكستر (University of Lancaster) در ناحیه شمال غربی انگلستان و در سال ۱۹۶۴ بنا شده که تنها سه ساعت توسط قطار با لندن، گلاسگو و ادینبورگ فاصله دارد. سابقه‌ی این دانشگاه هم در زمینه تدریس و هم تحقیق بسیار درخشان است. وجود تعداد زیاد دانشجویان از دیگر نقاط جهان سبب کسب تجارب بین‌المللی برای این دانشگاه می‌شود. با اینکه تنها کمی بیش از ۵۰ سال از شروع به کار این دانشگاه می‌گذرد، اما توانسته به‌خوبی خود را در میان برترین دانشگاه‌های انگلیس جای داده و توانایی خود در زمینه‌ی تدریس، تحقیق و ایجاد فرصت‌های شغلی گوناگون برای فارغ‌التحصیلان، به اثبات برساند. دانشگاه لنکستر دارای ١٣.١١٣ دانشجو می‌باشد که ٣۴% از آن‌ها را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. دانشگاه لنکستر دارای ۴ دانشکده است؛ دانشکده هنر و علوم اجتماعی، دانشکده بهداشت و پزشکی، دانشکده علوم و تکنولوژی و دانشکده مدیریت دانشکده مدیریت دانشگاه لنسكتر (Lancaster University Management School) به‌نوعی یک دانشکده مستقل به شمار می‌رود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دانشگاه لنكستر مراجعه نمایید.
وب‌سایت دانشگاه لنکستر: www.lancaster.ac.uk

دانشگاه یورک

دانشگاه یورک (University of York) در سال ۱۹۶٣ تأسیس شد و تنها به ۲۳۰ دانشجو در آن مشغول به تحصیل بودند. با بیش از پنج دهه توسعه و رشد، امروزه دانشگاه باث دارای ۹ دانشکده، ۳۰ دپارتمان آموزشی و حدود ١۶.۰۰۰ دانشجو است. هرکدام از دانشکده‌های دانشگاه یورک، دارای نام خاصی هستند و در زمینه‌های گوناگونی فعالیت آموزشی دارند. دانشگاه یورک در میان ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و یکی از تازه تأسیس ترین دانشگاه‌های انگلیس است که به این رتبه دست پیدا کرده. محوطه اصلی دانشگاه یورک در جنوب شرقی شهر یورک انگلستان واقع شده که فاصله‌ی کمی با مرکز شهر تاریخی یورک دارد. دانشگاه یورک همچنین دارای دو گالری هنری دائمی، چندین گالری و نمایشگاه موقتی و مجسمه‌های بی‌شماری است.
وب‌سایت دانشگاه یورک: www.york.ac.uk

دانشگاه اکستر

دانشگاه اکستر (University of Exeter) یکی دانشگاه‌های انگلستان است که در شهر اکستر در ناحیه جنوب غربی انگلستان واقع شده است. تاریخ دانشگاه اکستر به مدرسه هنر و مدرسه علوم اکستر در سال‌های ۱۸۵۵ و ۱۸۶۲ بازمی‌گردد. این دو مدرسه با یکدیگر ادغام‌شده و کالج رویال آلبرت را به وجود آوردند که درنهایت در سال ۱۹۵۵، پس از دریافت حکم سلطنتی، دارای تمام اختیارات یک دانشگاه کامل شد و نام آن به‌صورت دانشگاه اکستر درآمد. دانشگاه اکستر دارای ٢١.۶٧۰ دانشجو و ۶ دانشکده به نامه‌ای دانشکده علوم انسانی، دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بین‌المللی، دانشکده علوم زیستی و محیطی، دانشکده مهندسی، ریاضیات و فیزیک، دانشکده کسب‌وکار و دانشکده پزشکی اکستر می‌باشد. یکی از دانش‌آموختگان مشهور دانشگاه اکستر، جی کی رولینگ، نویسنده و خالق سری کتاب‌های هری پاتر است.
وب‌سایت دانشگاه اکستر: www.exeter.ac.uk

دانشگاه باث

دانشگاه باث (University of Bath) در سال ۱۹۶۶ به‌صورت رسمی در شهر باث افتتاح شد. دانشکده‌ی The Claverton تنها یک مایل با شهر تاریخی باث که در میراث فرهنگی نیز به ثبت رسیده، فاصله دارد. دانشجویان بین‌المللی، حدود یک‌سوم کل دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می‌دهند. در مجله آماری Guardian University Guide و در سال ۲۰۱۷ ازنظر فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، رتبه پنجم را کسب کرد. در سال‌های ۱۳ ۲۰ و ۲۰۱۴ برای دو سال پشت سر هم بهترین دانشگاه انگلستان ازنظر دانشجویان انتخاب شد. دانشگاه باث دارای ١۶.١۵۴ دانشجو است که حدود ٣۰% از آن‌ها دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌روند. دانشگاه باث به ۴ دانشکده تقسیم شده است؛ دانشکده مهندسی و طراحی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشکده مدیریت، دانشکده علوم. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دانشگاه باث مراجعه نمایید.
سایت دانشگاه باث: www.bath.ac.uk

دانشگاه لافبرو

دانشگاه لافبورو (University of Loughborough) یکی از برترین دانشگاه‌های انگلیس محسوب می‌شود که شهرت جهانی در تدریس و تحقیقات و همچنین در زمینه صنعت دارد. شهرت این دانشگاه در انواع رشته‌های ورزشی، بی‌رقیب است. تمام رشته‌های کارشناسی این دانشگاه، امکان کارآموزی یک‌ساله را به دانشجویان متقاضی این مدرک، می‌دهد. این دانشگاه در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان بهترین دانشگاه ازنظر دانشجویان انتخاب شد و همچنین اغلب در میان لیست بهترین دانشگاه‌های انگلستان در انواع زمینه‌ها، وجود دارد. بیشتر از ۱۷ هزار دانشجو و هیئت‌علمی که از صد کشور مختلف در این دانشگاه گردهم آمده‌اند، باعث ایجاد فضایی چندملیتی و جالب در دانشکده‌های مختلف نشده است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دانشگاه لافبرو مراجعه نمایید.
وب‌سایت دانشگاه لافبورو: www.١boro.ac.uk

uk05

دانشگاه هنر لندن

دانشکده هنر لندن یکی از دانشگاه‌های انگلستان است که تنها در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت می‌کند. این دانشگاه در شهر لندن انگلستان واقع شده و شهرت جهانی دارد. هرساله تعداد بسیار زیادی دانشجو در دانشگاه هنر لندن پذیرفته و نشده و افراد سرشناس و موفق زیادی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. دانشگاه هنر لندن در سال ۱۹۸۶ بنا شد و تا سال ۱۹۹۱ نام آن انستتیو لندن بود. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه دانشگاه هنر لندن مراجعه نمایید.

کالج سلطنتی هنر لندن

کالج سلطنتی هنر لندن (Royal College of Art) یا به‌اختصار RCA، یکی دیگر از دانشگاه‌های هنر انگلستان است که رتبه‌ی اول جهانی را در زمینه هنر، کسب کرده است. کالج سلطنتی هنر لندن تنها در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد و دارای رشته‌های تحصیلی بسیاری است. این دانشگاه تنها دانشگاه هنر در جهان است که تنها در یک مقطع پذیرش دانشجو انجام می‌دهد. تاریخ تأسیس این دانشگاه به سال ۱۸۳۷ بازمی‌گردد، زمانی که درب‌های دانشگاه با نام مدرسه دولتی طراحی (Government School of Design) گشوده شد. در سال ۱۸۹۷، این مدرسه نام کالج سلطنتی هنر را به خود گرفت و تنها به آموزش دروس هنر و طراحی پرداخت. این کالج در سال ۱۹۶۷ پس از دریافت حکم سلطنتی، به یک دانشگاه مستقل با تمامی حقوق آن، تبدیل شد. کالج سلطنتی هنر لندن در سال تحصیلی ۲۰۱۶/۲۰۱۵ دارای ۱٫۶۱۰ دانشجو بود که تعدادی از دانشجویان آن، خارجی و از ۶۰ کشور مختلف بودند.
وب‌سایت رویال کالج هنر لندن؛ www.fca.ac.uk

سایر دانشگاه‌های انگلستان

این‌ها تنها دانشگاه‌های انگلیس نیستند و کشور انگلستان دارای صدها دانشگاه است و تعداد بسیار زیادی از آن‌ها در آمارهای معروف ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان توسط مؤسسات آماری مختلف وجود دارند. از دیگر دانشگاه‌های انگلستان که از محبوبیت و افتخار بالایی برخوردارند می‌توان به دانشگاه‌های زیر اشاره کرد: دانشگاه نیوکاسل، دانشگاه لیورپول، دانشگاه ریدینگ، دانشگاه ملكه بلفاست، دانشگاه ساسکس، دانشگاه لستر، دانشگاه رویال هالوی لندن، دانشگاه ساری، دانشگاه آنگلیای شرقی، دانشگاه اسکس، دانشگاه کنت، دانشگاه گلداسمیت لندن، دانشگاه آنگلیا راسکین، دانشگاه آستون، دانشگاه بولتون، دانشگاه برادفورد، دانشگاه برایتون، دانشگاه‌هال و ...

سیستم آموزشی انگلستان

این سیستم حاوی پنج بخش کلی است که هرکدام از این بخش‌ها می‌توانند به چند پایه دیگر تقسیم شوند. شروع تحصیلات برای کودکان از پنج سال به بالا، الزامی است.

- بخش سال‌های اولیه (کودکستان) - ۳ تا ۵ سال

- بخش تحصیلات ابتدایی - از ۵ تا ۱۱ سال پایه اول (کودکان) از ۵ تا ۷ سال، پایه دوم (نوجوانان) از ۷ تا ۱۱ سال

- بخش تحصیلات متوسطه - از ۱۱ تا ۱۶ سال پایه سوم از ۱۱ تا ۱۴ سال، پایین چهارم از ۱۴ تا ۱۶ سال، پایین پنجم برای تحصیلات بیشتر از ۱۶ سال از ۱۶ تا ۱۸ سال

- بخش تحصیلات عالی با دانشگاهی از ۱۸ سال به بالا

باید توجه داشت که تحصیلات تا سن ۱۸ سالگی اجباری است، اما «مدرسه» تنها تا ۱۶ سالگی اجباری است؛ بنابراین تحصیلات پس از ۱۶ سالگی، به چندین شکل مختلف انجام می‌پذیرد. این تحصیلات می‌تواند آکادمیک یا به‌صورت فنی و حرفه‌ای باشد. در سن ۱۶ سالگی، تمام دانش‌آموزان در آزمون GSCE یا دیگر آزمون‌های سطح یک‌دوم شرکت می‌کنند. پس از این آزمون، دانش‌آموز می‌تواند تصمیم بگیرد که به تحصیلات کالج و دانشگاهی ادامه دهد یا مدرسه را به پایان رسانیده و وارد دنیای کار شود.

برای ادامه تحصیلات پس از ۱۶ سالگی، دانش‌آموزان وارد کالج شده (که آن را تحصیلات تکمیلی نیز می‌نامند) و مدرک سطح A خود را دریافت می‌کنند. این مدرک معادل دیپلم در اغلب کشورهای دیگر است و پس از آن دانش‌آموزان می‌توانند وارد دانشگاه شوند.

اغلب دانش‌آموزان سایر کشورها، پس از تکمیل دوره متوسطه در کشور خود و دریافت مدرک دیپلم، می‌توانند به‌صورت مستقیم وارد بخش تحصیلات عالی شوند. این بخش شامل دانشگاه‌ها می‌شود.

GCSE چیست؟

GCSE یا General Certificate of Secondary Education در سیستم آموزشی مدارس انگلستان، گواهی عمومی آموزش ثانوی است. این دوره آموزشی در پایه چهارم از بخش تحصیلات متوسطه قرار دارد و حداقل سن برای ورود به این دوره‌ها، ۱۴ سال است. از ۱۴ تا ۱۶ سال، دانش‌آموزان در این مقطع به تحصیل می‌پردازند که شامل امتحان‌های مختلف برای بررسی استعداد و توانایی‌های دانش‌آموز است. دانش‌آموزان بین‌المللی که برای تحصیل در مقطع متوسطه وارد انگلستان می‌شوند، هم می‌توانند از سن ۱۱ سالگی در این کلاس‌ها شرکت کرده و یا تا ۱۳ سالگی صبر کنند و پیش از به اتمام رساندن یک سال تحصیلی در مدرسه، وارد دوره‌های GCSE شوند.

پیش از دوره‌های GSCE، یعنی از ۱۰ تا ۱۴ سالگی، دانش‌آموزان موضوعات گسترده‌ای از قبیل موسیقی، ریاضیات، علوم، زبان انگلیسی و غیره را در برنامه درسی خود دارند. پس از ۱۴ سالگی و شروع دوره‌های GCSE، دانش‌آموز می‌تواند توانایی اصلی خود را در بخشی از این زمینه‌ها بروز دهد.

معمولاً دانش‌آموزان در این دوره، پنج درس یا Subject انتخاب می‌کنند. این درس‌ها می‌تواند از قبیل زیر باشد، فرانسه، آلمانی، مطالعات کسب‌وکار، طراحی، تکنولوژی، موسیقی، ورزشی، علوم، جغرافیا، تاریخ و دیگر موارد از این دست. در هنرستان‌های دولتی، دانش‌آموزان معمولاً از ۵ تا ۱۰ درس مطابق علاقه و توانایی‌هایشان برمی‌دارند؛ اما در مدارس غیرانتفاعی که نتیجه بهتری از مدارس دولتی دارند، دانش‌آموزان حتی ۱۱ تا ۱۲ درس برمی‌دارند. این دوره‌ها اغلب درس‌های آکادمیک هستند تا درس‌های هنری.

نمره دوره GCSE به‌صورت ۸۰% نمرات امتحانات نهایی که به‌صورت سراسری در انگلستان برگزار می‌شود و ۲۰% فعالیت‌های کلاسی دانش‌آموز محاسبه می‌گردد.

در واقع آزمون GCSE در نظام آموزشی انگلیس، مانند به آزمون کنکور در ایران است. پس از دوره دوساله GCSE و آزمون آن، دانش‌آموزان در انتخاب دارند، یا دو سال در کالج ادامه تحصیل داده تا به سطح پیشرفته بیا GCE Advanced level برسند و شانس ورود به دانشگاه را داشته باشند و یا درس را رها کرده و مشغول به کار شوند. ادامه تحصیل آن‌ها با می‌تواند به‌صورت آکادمیک و یا به‌صورت فنی و حرفه‌ای باشد. پس از اتمام این دوره‌های تحصیلات تکمیلی، دانشجویان یا می‌توانند پس از تحصیلات آکادمیک وارد دانشگاه شده و یا پس از تحصیلات فنی و حرفه‌ای، به تحصیل در زمینه‌ی دیگری در همین بخش ادامه دهند.

تحصیلات آکادمیک

پس آزمون GCSE، دانش‌آموزانی که قصد ادامه تحصیل در انگلستان را دارند وارد قسمت فرم ششم یا ۶th Form در همان مدرسه می‌شوند. اگر مدرسه فرم ششم نداشته باشد، کالج‌های فرم ششمی بسیاری در انگلستان وجود دارند که همان واحدها را به متقاضیان، ارائه می‌دهند. در این دوره، دانش‌آموزان به ادامه تحصیل در سطح پیشرفته با A-level می‌پردازند که لازمه ورود به تحصیلات عالی یا همان دانشگاه است.

تحصیلات A-level مانند GCSE، دوساله است و دارای دو جزء است: A-levelهای تمام و AS-level های قیمت تمام. به‌طورکلی، دروس A-level شامل ۶ واحد یا به‌اصطلاح Module است و دروس AS-level شامل سه واحد.

معمولاً دانش‌آموزان دو با سه واحد در این دوره برمی‌دارند؛ اما با توجه به توانایی و علاقه‌شان، می‌توانند واحدهای بیشتری نیز بردارند. دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی عموماً پنج واحد A-level انتخاب می‌کنند. برای ورود به دانشگاه‌های انگلستان، دانش‌آموز باید در واحد از واحدهای انتخابی را با موفقیت پشت سر بگذراند.

تحصیلات فنی و حرفه‌ای

دانش‌آموزانی که قصد ادامه تحصیل به‌صورت آکادمیک را ندارند، می‌توانند در دوره‌های فنی و حرفه‌ای شرکت کنند. در این دوره‌ها، بیشتر به واحدهای عملی پرداخته می‌شود تا تنوری. محبوب‌ترین برنامه‌های مربوط به دوره‌های فنی و حرفه‌ای به‌صورت زیرند:

- BTEC Awards

- National Vocational Qualification (NVQ)

- City and Guilds Qualification

- Apprenticeships

از آنجایی که اغلب دانش‌آموزان بین‌المللی پس از گذراندن آزمون GCSE وارد دوره‌های آکادمیک می‌شوند، بنابراین اطلاعات زیادی در مورد برنامه‏های دوره‌های فنی و حرفه‌ای در دسترس نیست. برای اطلاعات بیشتر به: وب‌سایت هرکدام از برنامه‌های بالا مراجعه نمانید.

تحصیلات عالی با تحصیلات دانشگاهی در انگلستان

انگلستان دارای طیف وسیع و گوناگونی از مراکز آموزش عالی است و موقعیت‌های تحصیلی فراوانی را برای دانشجویان خارجی فراهم آورده است. در انگلستان بیشتر از یک‌سوم کل دانش‌آموزان به یکی از شکل‌های مختلف آموزش عالی راه پیدا می‌کنند، بنابراین رقابت در این دوره بسیار بالاست و بهتر از هرچه زودتر برای ثبت‌نام اقدام نمانید.

تحصیل در مقطع اول دانشگاهی، کارشناسی

طبق سیستم آموزشی انگلستان، اغلب دوره‌های کارشناسی، سه‌ساله به اتمام می‌رسند؛ اما دوره‌های فشرده با دوره‌های ساندویچی (Sandwich Course) به محبوبیت بالایی دست یافتند. این دور تنها شامل سه سال تحصیل دانشگاهی و یک سال کسب تجربه کاری است. معمولاً در سال سوم به این تجربه کاری پرداخته می‌شود. لازم به ذکر است که دانش‌آموزانی که دارای نمره A-level نیستند، می‌توانند یک سال ابتدایی با پیش‌دانشگاهی (Foundation Year) بگذرانند که درمجموع تحصيل آن‌ها در دانشگاه تا چهار سال به طول خواهد انجامید.

در انتهای مقطع کارشناسی، یکی از دو مدرک افتخاری Honours یا معمولی Ordinary به دانشجو اعطا می‌شود. بدیهی است که ارزش مدرک Honours از Ordinary بالاتر خواهد بود.

تحصیل در مقطع دوم دانشگاهی، کارشناسی ارشد

طول دوره‌های کارشناسی ارشد معمولاً کمتر از دوره‌های کارشناسی است. همچنین میزان استقبال از آن‌ها نسبت به دوره‌های کارشناسی، پائین تر می‌باشد؛ اما برخی از دوره‌های حرفه‌ای مانند داروسازی، دامپزشکی، حقوق و غيره ممکن است تا ۵ سال به طول بیانجامند.

برای ورود به دوره‌های کارشناسی ارشد، نیازی به آزمون نیست و صلاحیت دانشجویان بر طبق نمرات آن‌ها در دوره کارشناسی سنجیده می‌شود. همچنین از آن‌ها مصاحبه‌ای صورت گرفته و مدارکی از قبیل اظهارنامه‌، توصیه‌نامه رزومه و مواردی از این قبیل که در صفحه ویزای تحصیلی انگلستان ذکر شد، می‌تواند این امر را تسهیل بخشد. دوره‌های کارشناسی به دو صورت «درس و پژوهش» و «پژوهش» ارائه می‌شوند.

در دوره‌های درس و پژوهش (By Course) دانشجو پس از شش ماه حضور مؤثر و موفق در کلاس و امتحانات، پژوهش کوتاه‌مدتی را انتخاب می‌کند. پس از دفاع موفقیت‌آمیز از پروژه خود، به دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا Masters قائل می‌شود.

در دوره‌های پژوهشی (By Research) دیگر کلاس درسی در کار نبوده و تنها کار پژوهشی ارائه می‌شود. طول این دوره معمولاً دو سال است. کار کو ACIvata٢٣ لازم به ذکر است که مقطع کارشناسی ارشد در سیستم آموزشی انگلستان، خود دارای سه زیر مقطع Post-Graduate،Graduate و Master است که Master معادل فوق‌لیسانس می‌باشد.

تحصیل در مقطع سوم دانشگاهی، دکترا

دوره دکترا در انگلستان یا منحصراً با پژوهش است (PhD/DPhil) و یا با پژوهش و کار (Professional Doctorates). در این پژوهش باید چیزی اختراع و یا مجهولی کشف شود. مدت میانگین دوره دکترا سه سال است و برای ورود به این دوره، نیاز به مدرک Master یا کارشناسی ارشد است. در سال ۲۰۰۱ یک نوع جدید از تحصیل در مقطع دکترا معرفی شد که شامل پژوهش و تدریس در کلاس‌های کارشناسی ارشد بود. این نوع ۴ سال به طول می‌انجامد.

uk06

هزینه تحصیل در انگلیس ٢۰١٧

همان‌طور که در بخش ویزای تحصیلی انگلستان یا ویزای دانشجویی انگلستان ۴ Tier توضیح داده شد، برای تحصیل در انگلستان باید واجد شرایط دریافت ویزای انگلستان از نوع ۴ Tier باشید.

هزینه تحصیل در انگلستان به دو صورت تعریف می‌شود؛ هزینه تحصیل در لندن و هزینه تحصیل در خارج لندن.

طبق گفته‌ی اتحادیه بین‌المللی بریتانیا (NUS)، میانگین هزینه زندگی در خارج لندن برای دانشجویان، سالی ١٢.۰۵۶ پوند تخمین زده می‌شود. اغلب دانشجویان حدود ۱۵۰ پوند در ماه صرف خرید مواد غذایی کرده که این مقدار در هر سال تحصیلی (۹ ماه) به ١.٣۵۰ پوند می‌رسد.

اما هزینه زندگی در داخل لندن تا ۱۵٬۱۸۰ پوند افزایش می‌یابد. بزرگ‌ترین اختلاف میان هزینه‌های زندگی در لندن با سایر شهرهای انگلستان، در میزان اجاره است. دانشگاه کالج لندن، هزینه اقامت در لندن را ۸, ۰۳۴ پوند برای هر سال تحصیلی اعلام کرد. البته دانشجویان می‌توانند با پیدا کردن هم‌اتاق و یا استفاده از خوابگاه‌های مخصوص دانشگاه، این هزینه را کاهش دهند.

برای کسانی که از ویزای تحصیلی انگلستان نوع ۴ Tier استفاده می‌کنند، ضروری است که بتوانند توانایی مالی خود را برای پوشش این هزینه، بدون دریافت وام از دولت، به اثبات برسانند.

هزینه دانشگاه‌های انگلستان به دو صورت است؛ برای دانشجویان بومی (از بریتانیا و سایر کشوهای اروپا) و دانشجویان بین‌المللی.

برای دانشجویان بومی انگلستان، حداکثر هزینه دانشگاه در مقطع کارشناسی، ۹٫۲۵۰ پوند است. این هزینه برای مقطع کارشناسی می‌تواند بستگی به دانشگاه موردنظر، تفاوت داشته باشد.

اما برای دانشجویان بین‌المللی هزینه تحصیل در انگلیس، کمی گران‌تر است. برای تحصیل در مقطع کارشناسی، ١۰.۰۰۰ پوند برای دوره‌های تئوری و حداکثر ٣۵.۰۰۰ پوند برای دوره‌های عملی و پزشکی در سال تحصیلی ۱۷/۲۰۱۶ در نظر گرفته‌شده است. در مقطع کارشناسی ارشد نیز هزینه‌ها به‌صورت زیر می‌باشد.

برای دوره‌های تئوری: از حداقل ۹٬۷۰۰ پوند تا حداکثر ۳۲٬۰۰۰ پوند

برای دوره‌های عملی: از حداقل ۹٬۹۰۰ پوند تا حداکثر ۲۵٬۰۰۰ پوند

برای دوره‌های پزشکی: از حداقل ۱۱٫۲۵۰ پوند تا ۴۲٬۰۰۰ پوند (برای رشته‌هایی مانند داروسازی)

در ادامه به هزینه تحصیل ابتدایی در سه شهر مهم انگلستان پرداخته می‌شود.

«آخرین آپدیت ۶ ژوئن ۲۰۱۷»

هزینه ماهانه تحصیل در مدارس ابتدایی غیرانتفاعی

لندن: ۶٧/١.۰۵٣ پوند محدوده قيمت: ۱۵۰۰ - ۸۰۰

نيوكاسل: - محدوده قیمت: -

منچستر: ۶۶/٩٢۶ پوند محدوده قیمت: ۲۵۰۰ – ۸۰۰

هزینه تحصیل در مدارس متوسطه بین‌المللی

لندن: ۱۵, ۲۵۰ پوند محدوده قیمت ٢۰.۰۰۰ – ١٣.۰۰۰

نيوكاسل: ١٣.۰۰۰ پوند         محدوده قیمت ١٣.۰۰۰

منچستر: ١٣.۰۰۰ پوند محدوده قيمت: ١۶.۰۰۰ – ١٣.۰۰۰

دانشجویان در هنگام اوقات فراغت خود می‌توانند از امکانات حرفه‌ای موجود در شهرهای مختلف انگلستان استفاده کرده و یا به گردشگری در انگلستان بپردازند. هزینه برخی فعالیت‌ها در اوقات فراغت به شرح زیر است

هزينه عضویت یک‌ماهه در یک باشگاه ورزشی

لندن: ٣٢/۴۶ پوند محدوده قیمت: ۸۰ - ۲۰ پوند

نيوكاسل: ٧٨/٢١ پوند محدوده قیمت: ۴۰ - ۱۱ پوند

منچستر: ۴٢/٢۶ پوند محدوده قیمت: ۴۵ - ۲۰ پوند

هزینه ساعتی اجاره یک زمین تنیس

لندن: ٨۴/١١ پوند محدوده قيمت: ۲۰ - ۶ پوند

نيوكاسل: ۰۰/١٣ پوند محدوده قيمت: ۲۱ - ۰ پوند

منچستر: ۶٧/٧ پوند محدوده قیمت: ۱۲-۴ پوند

هزینه سینما برای یک فیلم بین‌المللی

لندن: ۰۰/١٢ پوند محدوده قیمت: ۱۵ - ۱۰ پوند

نيوكاسل: ۵۰/٨ پوند محدوده قیمت: ۱٢ -۸ پوند

منچستر: ۵۰/٨ پوند محدوده قیمت: ١۰- ۵/٧ پوند